Hur du kan ta kontroll över ditt inre ledarskap

Om att ha en tydlig vision om att våga gå utanför sin komfortzon och bygga sitt team ✨

Ibland kan det kännas som att vi bär på drömmar och visioner, men att de stannar i tanken som en fantasi som känns svår att göra verklighet av. Vi fastnar så lätt i rädslan för att misslyckas eller att inte vara tillräckligt bra. Jag menar, vi är ofta våra egna största kritiker, eller hur? Det här är en del av min egen vision, att hjälpa andra bryta det tankemönstret. Genom att ta det stora eller lilla steget ut, även om det skrämmer dig lite grann. För det är just i den där lilla nervösa känslan som framstegen väntar och genom det kan du skapa något fantastiskt.

För mig handlade det om att gå utanför min egen komfortzon, att välja att inte nöja mig med det enkla utan istället sträva efter något större. Jag hade en vision, en dröm om att uppmuntra och utrusta kvinnor, att skapa gemenskap och att vara en del av något större än mig själv. För att förverkliga denna vision insåg jag behovet av att bygga ett team som delar min passion och kan hjälpa till att driva förändring och tillväxt. Att ha ett team att luta sig emot är ovärderligt, särskilt när utmaningar uppstår eller när man behöver någon att dela sina tankar och idéer med. Tillsammans kan vi inspirera varandra, ge stöd och komma med nya perspektiv och idéer som vi inte skulle kommit på ensamma. Det är tillsammans som vi verkligen blomstrar.

Det finns också en otrolig styrka i gemenskapen och kraften i att arbeta tillsammans mot en gemensam vision. Det handlar inte bara om att dela arbetsbördan, utan också om att dela glädje och framgångar. Att få vara en del av något större än sig själv. Att bidra till något meningsfullt för någon annan är en känsla som är svår att beskriva. Det är den delen av ledarskapet som vi kan påverka, att vara den bästa versionen av oss själva och genom det inspirera andra att göra samma sak.

Så jag uppmanar dig, om du inte redan har gjort det: släpp taget om ensamheten och omfamna styrkan i att arbeta tillsammans mot en gemensam vision. Våga välja att våga. Våga sträcka dig utanför din komfortzon, våga drömma stort och våga bygga ett team som kan hjälpa dig att förverkliga dina drömmar. För när vi vågar ta steget mot det okända, när vi vågar tro på oss själva och våra visioner, då är möjligheterna obegränsade.

Du kan ta kontroll över ditt inre ledarskap och ta steg närmare dina mål, genom att ställa dig själv följande frågor:

  • Vad kan jag göra för att påverka situationen jag befinner mig i nu
  • Vad kan jag inte påverka och öva på min acceptans kring
  • Var vill jag vara om 1 år, 3 år eller 5 år, och vilka steg behöver ta för att komma dit?

Mer på detta tema kan du lyssna till i veckans poddavsnitt:

_
Emmeli är professionell coach och utbildare med fokus på inre ledarskap där hon coachar och utbildar personer som vill leva sitt liv fullt ut och gå från vision till verklighet. Emmeli driver Ledarskapsakademin som utbildningsplattform. Hon har också skrivit boken Du är utvald – 6 viktiga nycklar för ditt liv, uppdrag och självförtroende.

Följ på Instagram | Facebook | Youtube

Kategorier: : Peppbrevet, Podden